Ryhmäregressiot ja mielimatkat

Jaa somessa

Ryhmäregressioissa ohjaan alkuun rentoutuksen, sitten ohjatun meditaation tavoin ja avoimien kysymysten avulla lähden johdattelemaan läpi elämänkaaren, jonka kokija itse mielessään itselleen ominaisella tavalla kokee.

Ryhmäregressiot poikkeavat yksilösessioista siinä, että vuoropuhelua ei ole, vaan kukin osallistuja kokee asiat itse hiljaa mielessään. Annan suggestioita siirtyä erilaisiin, regression teeman mukaisiin tilanteisiin ja esitän kysymyksiä kyseisestä tilanteesta. Syvärentoustilassa vastaukset nousevat alitajuisesta mielestä, tiedostamattomista muistoista.

Näin on mahdollisuus saada enemmän ymmärrystä tämän nykyisen elämän olosuhteista, esimerkiksi ihmissuhteisiin, terveyteen ja työhön liittyvistä haasteista. Regressioissa vapautuu usein todella syvällä olevia tunteita: surua, vihaa, häpeää ja syyllisyyttä. Mutta kun nämä tunteet synnnyttäneisiin tapahtumiin saa uudenlaisen, laajemman perspektiivin ja ymmärryksen, että miksi näin piti tapahtua, miksi se oli itselle parasta juuri niin ja miten olin itse menneisyydessä aiheuttanut syyn näihin tapahtumiin, ne vanhat negatiiviset tunteet vain raukeavat pois. Mieli ja keho päästää niistä irti. Tunnelukoista vapautuminen vaikuttaa aina omiin käyttäytymismalleihin ja tunnereaktioihin.

Ryhmäregressioissa suunnataan omaan menneisyyteen, omiin muistoihin, ja nostetaan niitä tietoisuuteen. Ohjaan myös mielimatkoja, joissa käytän enemmän ohjattua meditaatiota, johdattelua siihen, mitä tulee visualisoida. Eli tilanteet ja paikat ovat puhtaasti kuvitteellisia. Mutta sielläkin esitän kysymyksiä, joiden tarkoituksena on nostaa vastauksia tiedostamattomasta mielestä. Niitä syvällä olevia tiedostamattomia käsityksiä omasta itsestä, todellisista toiveista ja haluista, sekä hakea kontaktia syvälle haudattuihin tunteisiin.

Parhaimmillaan regressiot ja meditaatioharjoitukset syventävät tuntemusta omasta itsestä, saavat aikaan syvän tason muutoksia tunne-elämässä, herättävät ajattelemaan ja näkemään omaa elämää uudella tavalla, joka johtaa parempiin ja rakentavampiin valintoihin elämän kaikilla osa-alueilla.

Lisää kirjoituksia

Asiakaskokemus

Asiakaskokemus ryhmäregressiosta – Linnanpiika

Olin menneessä elämässäni köyhän pienen puisen talon vanhin lapsi. Äiti oli jotenkin pieni ja sairas ja hiljainen, kuin elävä kuollut, robotti. Isä oli vahva, pitkä,

Videot

Regressiovideo: Vuosisatainen sukuviha

Nuori mies on aatelisperheen vanhin poika, ja hänet vihitään nyt vanhojen, hallitsevien sukujen salaisiin tietoihin. Alueen asukkaista on kautta aikain kerätty ja kirjattu ylös tietoja,

Scroll to Top