Regressiohypnoosi

Regressiohypnoosi

Jaa somessa

Hypnoosi eli transsi eli syvä rentoustila on tila, jossa ihminen pääsee normaalia päivätietoisuutta paremmin yhteyteen omaan tiedostamattomaan mieleensä. Se ei kuitenkaan ole tila, jossa tietoisuus itsestä tai oma kontrolli katoaisi. Olet koko ajan tietoinen siitä missä olet, mitä koet, mitä sanot, mitä teet ja valitset itse, että sanotko jotakin ääneen vai jätätkö sanomatta. Regressio tarkoittaa taakse päin menemistä, takaumaa ja näissä hypnooseissa pääosin pyritään tutkimaan omaa elämää, omaa historiaa ja itseen alitajuisesti koodautuneita negatiivisia uskomuksia omasta itsestä ja elämästä – ja mikä tärkeintä, myöskin purkaa niitä. En voi tuoda sinuun mitään, mitä sinussa ei jo ole, vaan tehtäväni on auttaa sinua löytämään omat voimavarasi ja purkamaan esteitä ja rajoituksia niiden käyttämisen tieltä. Näin voi alkaa muistamaan kuka oikeasti on, muuttaa elämäänsä ja muuttua itse.

Hypnoosissa voi muistaa tapahtumia lapsuudesta, syntymästä, kohdusta tai nähdä itsensä kuin toisessa, menneessä elämässä. Itse tarina ei ole pääasia, vaan sen tuoma viesti. Mikä oli tämän tapahtuman, näiden kokemusten tarkoitus ja miten se kuvastaa elämääni tänä päivänä? Mitä voin sen avulla oivaltaa itsestäni ja elämästäni? Mitä muutoksia minun tulisi elämässäni tehdä? Näihin kysymyksiin haemme sessioiden aikana vastauksia. Tavoitteena on antaa laajempi perspektiivi ikäviin tapahtumiin, jolloin ymmärrys tapahtumien syistä syvenee ja huomaa oman osuutensa tapahtuneeseen. Näin ymmärrys luo hyväksynnän ja vanhoista negatiivisista tunnekokemuksista voidaan päästää irti.

Tavallisin asiakkaan huolenaihe ja jännityksen syy ennen sessiota on, että osaanko minä, onnistunko saamaan mitään näkyviin. Tärkein seikka tässä on oma halu saada kokea, antautuminen ja avoimuus tälle kokemukselle. Kaikki hypnoosi on pohjimmiltaan itsehypnoosia. Jos on päättänyt, että minua ei voi hypnotisoida, niin silloin ei voi. Tässä määrää oma mieli. Session alussa käyn läpi sitä, millaista se näkeminen ja kokeminen on, miten kaikki kokeminen ei suinkaan ole visuaalista ja neuvon joitakin kikkoja oman analysoivan arkimielen hiljentämiseksi session ajaksi. Mutta kaikkein tärkeintä on oma halu antautua kokemukselle.

Valittavanasi on täyspituinen sessio (3h) tai lyhytversio (90 min). Täyspituisessa sessiossa käsiteltävien aiheiden lähtökohtana ovat asiakkaan omat toiveet ja elämäntilanne. Alkukeskustelussa käymme läpi asiakkaan itse valitsemia elämänteemoja ja haasteita elämässä, ja kartoitamme hieman taustoja, mm. lapsuudesta ja session kulun johdattaminen perustuu tämän keskustelun aikana esille tuotuihin lähtökohtiin.

Lyhytversiossa keskitytään pääosin yhteen menneeseen elämään, jossa pysymme asiakkaan sessiolle valitseman aiheen mukaisessa teemassa suurin piirtein ennaltakäsin tehtyä johdattelu- ja kysymysrunkoa seuraten, mutta jonkin verran asiakkaan hypnoosin aikana kokemien tapahtumien mukaan soveltaen. Tähän sessioon ei sisälly alkukeskustelua.

Selventääkseni näiden eroa, niin se on kuin jos minulla olisi läjä erivärisiä pillereitä, niin täyspituisessa sessiossa katsotaan, mitkä pillereistä tarvitaan asiakkaan sen hetkiseen elämäntilanteeseen, jotta tämä pääsee eteenpäin. Lyhytversio on kuin asiakas itse valitsisi pillereistä yhden, ja sitten selvitetään sen vaikutus hänen tilanteeseensa.

Saat sessiosta nauhoitteen ja se on hyvä käydä myöhemmin uudelleen läpi, joskus useammankin kerran, sillä vaikka heti session jälkeen muistaa kokemansa, niin sille käy kuin öiselle unelle ja osia siitä alkaa unohtua.

Regressiohypnoosin voi tehdä myös etänä netin välityksellä.

Lisää kirjoituksia

Videot

Regressiovideo: Alussa oli Äiti Maa

Alussa oli sana. Se sana oli ”minä”. Joku oli tullut tietoiseksi itsestään. Se joku oli Äiti Maa. Kun Äiti Maa on tullut tietoiseksi itsestään, hän

Ryhmähoito

Kesäkuun ryhmäregressiohoidot

Kesäkuussa ryhmäregressiohoitojen teemana ovat ihmissuhteet:   Ti 6.6. klo 19                    Teemana Kiusatuksi tuleminen (ilmoittautuminen viim. su 4.6.) Su 11.6. klo 19                   Teemana

Scroll to Top